Eerste mei; lente op mooie Oostzee

Samen de lente vieren in mei! Er is altijd veel te beleven aan boord. Deze tocht biedt alles wat samen zeilen zo mooi maakt: samen het schip sturen, van het lekkere eten genieten, verre horizon bekijken, mooie luchten en eilanden zien… Meehelpen mag, maar moet niet…
We vieren dit jaar twee keer de lente in mei…
a. Vrijdagavond 26. april tot woensdag 1 mei 10.00 uur
b. Woensdag 1 mei 18.00 uur tot zondag 5 mei 2019 16.00 uur.

Reis a
Op vrijdag 26 april reis je zelf naar Kiel. Vanaf 20.00 uur ben je welkom op de Oban die aan de Blücherbrücke ligt. Nadat je jouw kabine hebt betrokken, leer je de andere gasten kennen bij een biertje van de tap of iets anders. Daarna worden de leefregels aan boord verteld door Jolan of Olaf. De volgende ochtend wordt gezamenlijk ontbeten in het gezellige dekhuis en het weerbericht en de mogelijke reisroute besproken.
Daarna vertrekken we en zetten zo snel als mogelijk de zeilen. Je krijgt uitgebreide uitleg over de zeilen en wat te doen aan boord: zeilervaring is niet nodig. We zeilen de groene Kieler Fjörde uit met haar vele strandjes. De Fjord is de aanvaarroute voor de Oostzee en Noord-Oostzeekanaal en we zullen er naast veel zeilboten ook veel containerschepen zien. Dan laten we alle onrust achter ons en opent zich de mooie Oostzee met haar vele eilanden. Afhankelijk van de wind gaan we snel of langzaam vooruit en bepalen onze mogelijke aanloophaven. Meestal varen we naar het mooie Aero als het kan.
Op zondag, na weer een lekker ontbijt gaan we weer verder, op zoek naar een nieuwe mooie aanlegplek in de Deense Zuidzee, waar trouwens ook gemiddeld meer zon is dan in Nederland.
Op maandag hebben we weer een nieuwe dag en kom je al in het ritme van de Oostzee…
Op dinsdag 30 april heet het : koers op Kiel. De kust komt in zicht, met haar vele zeilboten en mooie baaien. De invaart in de Kieler Förde is altijd een belevenis.
Samen vieren we in de eerste mei hinein, zoals de duitsers zeggen. Na het ontbij op de eerste mei nemen we afscheid van elkaar en gaat iedereen met veel mooie beelden in het hoofd weer rustig naar huis…
Deze reis gaat zeker door: er zijn nog 5 plaatsen vrij

Reis b.
U kommt op 1 mei om ongeveer 18.00 uur aan boord, waarna we gezamelijk aan boord eten. op de tweede mei gaan we sóchtends weg. Verder verloopt de reis hetzelfde als reis a.
Op 5 mei komen we rond 16.00 uur weer terug in Kiel aan, waarna u rustig naar huis kunt reizen
Prijs is inclusief zeilen, overnachtingen in 2persoonskabine met dekbedden, volpension met vers eten., alle koffie en thee. Verder drankjes gaan volgens streepjeslijst. We hebben bier van de tap.
460€ per persoon.
Korting voor families en studenten
Deze reis vindt bijna zeker plaats; we hebben nog 2 aanmeldingen nodig.

Gepost op:: 1 februari 2018 onder: Nieuws